Harkat, pelit ja tapahtumat

VARUSTEET

Tekonurmivuoro:

Lämmin kerrospukeutuminen. Sään mukaisesti normaalin treeniasun päälle tuulta ja vettä pitävä tuulitakki tai muu lämpimämpi vaate tai fleece. Pipo ja käsineet. Pallo ja vesipullo.

 

Kuplahallivuoro:

Helpon liikkumisen mahdollistava lämmin kerrospukeutuminen, ei paksuja toppavaatteita. Tekninen kerrasto tai muu vastaava hengittävä ja lämmin alusasu, päälle ohut fleeceasu tai verryttelypuku.  Käsineet ja pipo on hyvä olla; etenkin pakkasilla kuplassa on suht viileää. Pallo ja vesipullo.

Huom. Kuplahalliin ei saa tulla nappiksilla suoraan ulkoa; nappikset tulee vaihtaa vasta kuplahallissa jalkaan.

 

Koulun salivuoro:

Sisäliikuntavaatteet (shortsit ja T-paita) sekä vaaleapohjaiset sisäpelikengät. Pallo ja vesipullo. Huom. säärisuojat oltava myös salivuorolla!

 

TUUSULAN KUPLAHALLIN TURVAOHJEET:

Alaikäiset pelaajat eivät turvallisuussyistä saa harjoitella hallilla ilman aikuisten toimihenkilöiden valvontaa. Vuoron päätyttyä maalit ja muu välineistö siirretään aina paikoilleen.

Ohessa Tuusulan Jalkapallohallin laatimat käyttö- ja turvaohjeet.

Kentälle vain käyttövuorossa oleva ryhmä:

Yleisön ja käyttövuoroaan odottavien on pysyttävä odotusalueella, kenttäverhon vapaalla puolella. Vuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaisesti. Harjoituksen tai pelien edellyttämät ennakkovalmistelut tehdään kenttäalueella oman vuoron aikana. Harjoitusradat, merkkausvälineet on kerättävä pois kentältä ennen vuoron päättymistä. Maalit asetellaan paikoilleen kentän reunoille niille varatuille paikoille.  Kuplahallin pelikentälle saa mennä vain puhtailla nappulakengillä. Tästä syystä nappulakengät on syytä vaihtaa jalkaan vasta kuplahallin sisällä.

"Vapaa alue" lämmittelyyn ja venyttelyyn:

Kenttäalueen vapaalla puolella (tulopääty) on kaistale joukkueiden käyttöön alku- ja loppuverryttelyyn. Kaikenlainen pallottelu "vapaalla alueella" on ehdottomasti kielletty!

Harjoitusvälineet

Harjoitusvuoron käyttäjän tulee ennen vuoron päättymistä siirtää maalit, syöttöpenkit ja merkkiliput paikoilleen (penkit "hätätiesyvennyksiin" sekä isot maalit kentän päätyihin 1 + 1 ja pikkumaalit pitkille sivuille 2 + 2).

Turvallisuus

Tuusulan jalkapallohalli on ns. ylipainehalli, joka pysyy pystyssä vain ja ainoastaan ilmanpaineen avulla. Turvallisuuden varmistamiseksi, esimerkiksi sähkökatkon tai hallin seinämän repeämisen sattuessa, ei hallivuoroa voi käyttää ilman joukkueen aikuisen toimihenkilön valvontaa! Vahingon välttämiseksi tulee ehdottomasti varoa hätäteiden ovisalpojen koskettelua ja huoltotunnelin kulkuovien luvatonta käyttöä. Käyttö- ja lämmitysilman puhallus- ja imuaukkojen läheisyydessä tulee varoa laitteiden vahingoittumista ja vieraiden esineiden tai roskien saattamista ilmakanaviin. Kentän ulkopuolella (ns. lämmittelyalue) ei tästä syystä saa pallotella eli potkia tai heitellä palloa.

Sähkökatko: Jos tapahtuu alueellinen sähkönjakelun keskeytyminen, niin jalkapallohalliin ilmaa syöttävä kone pysähtyy ja hallin valaistus sammuu. Tällöin hallissa olevien tulee pysyä rauhallisina ja odottaa hallin henkilökunnan ohjeita. Välitöntä vaaraa ei ole. Sähkökatkoksen sattuessa kytkeytyy normaalisti hallin oma varavoimala käyntiin.

Sähköt pois eikä varavoima toimi: Jos sähkökatkoksen sattuessa hallin varavoimalaite ei kytkeydy toimimaan, syntyy vaara, että sähkökatkoksen sattuessa halli lysähtää vähitellen kasaan. Tällöin on tärkeää, ettei mitenkään edistetä ilman pakoa hallin sisätiloista ulkoilmaan. Älä missään tapauksessa käytä poistumiseen hallin hätäteitä äläkä huoltotunnelia. Poistuminen hallista tehdään johdetusti ja rauhallisesti pyöröoven kautta! Aikaa hallituun poistumiseen on runsaat 20 minuuttia.

Repeämä hallin seinässä tai katossa: Jos halliin kohdistuu jokin ulkopuolinen isku tms, jonka seurauksena hallin seinään/kattoon syntyy repeämä ja halli alkaa nopeasti painumaan kasaan, tulee hallin sisällä olijoiden hakeutua ulos hallista nopeinta mahdollista reittiä: Hätätiet hallin sivustoilla (3kpl), hallin huoltotunneli (hallin sisääntulopäädyssä).

Tulipalo: Ensiapusammuttimia on hallilla jokaisen hätätien ovella sekä kahviossa, konehuoneessa ja pukukopissa. Hallin sisällä ei saa tupakoida eikä tupakoimista suositella hallin ulkopuolellakaan sen välittömässä läheisyydessä.

Joukkueiden kannattaa hankkia huoltolaukkuun 1-2 toimivaa ja riittävän hyvätehoista taskulamppua, jotta mahd. sähkökatkossa toimiminen on helpompaa.

Löytötavarat
Hallille mahdollisesti unohtuneita varusteita voi tiedustella hallilta puh. 0400-434 226. Löytötavaroita säilytetään hallilla neljä viikkoa löytötavarakoreissa.

 

Joukkueiden toimihenkilöiden tulee käydä säännöllisin väliajoin toimintaohjeet lävitse koko joukkueen kanssa.

Turvallista harjoittelua!

Tuusulan Kuplahalli on kaudella suljettu seuraavasti: 

  • jouluaattona 
  • joulupäivänä 
  • uuden vuoden aattona
  • loppiaisena