Anu Rytkönen uusin lisäys valmennustiimiin

28.10.2017

TuPS vahvistaa rivejään uudella tekijällä maalivahti- ja tyttöpuolelle. Anu tulee osaksi valmennustiimiä marraskuun alusta ja hänen ensisijaisia tehtäviään ovat tyttöpuolen tukeminen sekä maalivahtivalmennuksen organisointi.

 

Anu on toki ollut TuPS:n toiminnassa mukana jo parin vuoden ajan ensin P10-ikäluokan valmentajana ja sittemmin T10-11-ryhmän vastuuvalmentajana, joten täysin uudesta nimestä ei ole kyse. Seuran ja sen tehtävät tunteva Rytkönen olikin luonnollinen valinta rooliin:

- Olemme hyvin iloisia siitä, että Anu tulee osaksi pätevää valmennustiimiämme. Anu tuo mukanaan raudanlujaa osaamista sekä tyttöpuolelle että maalivahtiosastolle, puheenjohtaja Kirsi Heikura perustelee.

Kokemusta ja nuoruutta samassa paketissa uhkuva Anu Rytkönen, 37, omaa vahvan jalkapallotaustan niin pelaajana kuin valmentajanakin. Jo 6-vuotiaana uransa naapuriseura KoiPS:ssa aloittanut ja ylimmillään naisten SM-tasolla (MPS & FC Kontu) maalivahtina pelannut Anu tarttuu uuteen haasteeseen innolla. Nykyinen työnantaja on jättänyt positiivisia muistoja vuosien varrella:

- Nuorena Koivukylässä pelatessani TuPS oli rakas vastustaja, mutta nykyään se on kotiseurani. Tuusulassa pääsi aina kesäisin pelaamaan ensiluokkaisella nurmella, mikä on jäänyt erityisesti mieleen.

Anu on seuravalmennuksen lisäksi toiminut kymmenen vuoden ajan erilaisissa valmennustehtävissä Helsingin piirin 12-15-vuotiaiden maalivahtitalenttien parissa, joten näkemystä tyttöjen tekemisen eroista ja sielunelämästä löytyy. 

- Aloitan työt hyvillä mielin. On hienoa olla osa TuPS:n laadukasta tyttövalmennusta ja päästä kehittämään entistä vahvempaa pelaajaputkea ja päivittäistä toimintaa yhdessä valmennustiimin kanssa. Täällä on hyvät olosuhteet harrastaa ja kehittyä, myös valmentajana, Anu päättää.