Katsaus jalkapallovuoteen 2013

30.12.2013

Vuosi on vaihtumassa ja on aika muistella vuoden 2013 jalkapallotapahtumia.

Näin jälkeenpäin katsottuna Tuusulan Palloseuran vuoteen 2013 mahtuu paljon hienoja ja ainutlaatuisia tapahtumia. Perusasiat ovat pysyneet ennallaan ja seuran toiminnan pääpaino on ollut lasten ja nuorten jalkapallotoiminnassa. Menestystä junioreille on tullut todella paljon ja hienoja turnaus- ja otteluvoittoja ovat kahmineet seuran kaikki joukkueet kauden aikana.

Kesä oli kuuma niin sään kuin tapahtumienkin puolesta. TuPS P02 Thunder vieraili Ahvenanmaalla ja jätti yhtenä joukkueena taas nimensä historiankirjoihin voittamalla Alandia cupin. Tuusulan Palloseuraan voitto tömähti jo toisen kerran peräkkäin, josta syystä ensi kesänä Ahvenanmaalla varmasti odotellaankin hienoisella kunnioituksella Tuusulan pelaajien saapumista. Helsinki Cupissa TuPS P02 Mustat uudisti vuoden takaisen turnausvoittonsa ja otti siis cup-kultaa, ja TuPS P02 punainen saavutti pronssia.  Lähellä oli seuran sisäinen finaalitaistelukin. P-03 ikäluokka niitti mainetta ja kunniaa kauden aikana - missä tahansa Suomea pyörähtelivätkään.  Tyttöpuolella Stadi Cup toi 03 joukkueelle pronssia ja -99 tytöt ottivat puolestaan aluesarjasta hopeaa. Menestystä tuli kaikkien muidenkin ikäluokkien joukkueille, niin turnaussijoituksina kuin otteluvoittoinakin -  jokainen suoritus, peli, tapahtuma tai turnaus olisi mainitsemisen arvoinen! Mitalisijoituksia uutisoitaessa ei seuratiedotus kiireisimpinä turnausviikonloppuina aina pysynyt edes vauhdissa mukana. Menestystarinat eivät päättyneet kuitenkaan sarjakauden loppuunkaan, sillä joulukuussa TuPS P02 Mustat palkittiin vielä Tuusulan Paras Urheilija-palkinnolla eli Ripen pytyllä.

Kauden aikana kuitenkin myös aikuispuolella tapahtui: miesten ykkösjoukkue pyyhkäisi miesten kolmosen kevätkierroksella jopa sarjakärjeksi, ja keikkui siellä useina viikkoina aiheuttaen tutinaa nousua tavoittelevalle espoolaiskilpailijalle. Kolmosen pelit keräsivätkin kiitettävän ja uskollisen kannustajajoukon kentän laidalle koko sarjakauden ajan. Alkuvuodesta hienon yleisötapahtuman loihti myös Suomen Cupin kakkoskierroksen paikallisottelu, jossa TuPS sai vieraakseen omalle kentälleen veljet naapurista eli PKKU:n joukkueen. Siinä sitten sekä henkiset että muutamat todellisetkin veljekset ottivat mittaa toisistaan – respect-tyyliin tietenkin! Miesten sarjoissa pelattiin kolmosen lisäksi kutosta ja vitosta, ja hauskaa näytti olevan lähes aina. Ikämiehet ja Ladies takoivat ahkerasti omissa sarjoissaan ja osoittivat, että Tuusulan Palloseurassa jalkapalloa voi harrastaa niin pitkään kuin haluaa.

Muista kauden lukuisista tapahtumista voidaan ilolla muistella mm. seuran jalkapallokoulua, jossa helleraja läheni jokaisena päivänä kentän pinnalla + 40 astetta ja rytmitti leiripäivän siten, että juomataukoja oli pidettävä parhaimmillaan kymmenen minuutin välein. Syysleirille osallistujat pääsivät kuuntelemaan maajoukkuelegendan Mikael Forssellin tarinoita ja nimikirjoitusjonoon eksyi lasten lisäksi paikalla olleet aikuisetkin. TuPS:n taitokisoissa ahkeroitiin huikeat 109 taitomerkkiä, ja se on todella hieno saavutus. Piirin taitokisoista tuloksena oli pienoinen mitalisade, sillä Tuusulaan kannettiin yksi piirin mestaruus sekä kaksi piirin hopeasijaa, ja sen lisäksi valtakunnallisista taitokisoista TuPS:iin tuli SM-hopeasijoitus tyttöjen E10-sarjassa. Melkoista touhua!

Seuraan perustettiin tänäkin vuonna uusi ikäluokka, ja P-08 joukkueessa harjoitteleekin paljon iloisia ja innokkaita poikia ja tyttöjä. P-02 ikäluokan toiminta entisessä muodossaan päättyi, sillä syksyllä osa pelaajista siirtyi Try out-jakson kautta PKKU:n riveihin ja osa jäi TuPS/KP-75:n muodostamaan Yhteisjoukkueeseen. Nyt YJ-ikäluokkia seuramme riveissä on siis viisi.

Seuratoiminnan puolella kohokohtiin kuului OKM:n myöntämä merkittävä tuki TuPS:n seurakehityshankkeelle, jonka avulla seuraan palkattiin mm. päätoiminen toiminnanjohtaja joulukuun alusta alkaen. Lisäksi seuran valmennuslinjaus koki vuoden aikana tuoreistuksen, kun TuPS oli mukana Uudenmaan piirin vetämässä valmennuslinjan päivittämistä koskevassa vuoden pituisessa prosessikoulutuksessa.
 

Mitä TuPS tavoittelee sitten vuonna 2014? Palloliiton yhtenä virallisena tavoitteena on pelaajamäärien kasvattaminen, johon tavoitteeseen myös Tuusulan Palloseura omassa toiminnassaan ehdottomasti yhtyy. Muina tärkeinä tavoitteina voidaan mainita esimerkiksi seuran strategia- ja visiotyön käynnistäminen, seuran valmennuslinjauksen jalkauttaminen ja seuratoiminnan laadun nostaminen entistä paremmalle tasolle. Mutta mikä tärkeintä, myös vuonna 2014 TuPS:n toiminta varmasti tulee näkymään ja herättämään mielenkiintoa hienoa Kuningaslajia kohtaan. Toivomme mahdollisimman monen pääsevän nauttimaan kanssamme jalkapallon ilosta -pelajaana, katsojana, toimihenkilönä, fanina, kannustajana, kyyditsijänä, tukijana tai muuna urheilun ystävänä!

 

Iloista ja menestyksekästä vuotta 2014 kaikille!

Tuusulan Palloseura ry