Puoli vuotta TuPS:n puheenjohtajana

19.6.2014

Puheenjohtaja Reetta Peltonen kokosi yhteen ensimmäisen puolivuotistoimintakautensa ajatukset.

Marraskuussa valittiin seuralle johtokunta, joka on kattava otos joukkueidemme vanhempia ja on joukossa yksi mies- ja yksi ikämiespelaajakin. Puoli vuotta uudella kokoonpanolla on mennyt nopeasti ja uusi työnjako joulukuussa aloittaneen toiminnanjohtajan, Hilun, kanssa hakee vielä muotoaan.

Tämän vuoden tärkein askel on ollut aloittaa strategiatyö, joka etenee vaiheittain ja maaliskuussa seuramme joukkueenjohtajilla ja vastuuvalmentajilla oli mahdollisuus päästä osallistumaan prosessiin. Tammikuussa keräämäni palaute joukkueilta antoi hyvän pohjan johtokuntatyöskentelyn lisäksi myös strategiatyölle, siltä sieltä nousivat samat teemat kuin johtokunnan suunnitelmissa. Strategiatyön yhtenä osa-alueena ovat olosuhteet ja olosuhdetyöryhmä on alkanut selvittää eri vaihtoehtoja olosuhteiden kehittämiselle. Hallia tai uutta tekonurmea ei ole tulossa ainakaan ihan pian, vaan nyt todellakin vasta mietitään eri vaihtoehtoja.

Strategian lisäksi johtokunnan agendalla ovat kevään aikana olleet talousasiat, joukkueilta tammikuussa kerätty palaute, työnjako johtokunnan ja toiminnanjohtajan välillä, päätoimisten työnkuvat, seuran järjestämät tapahtumat ja niin edelleen. Aiheiden kirjo on ollut suuri, mutta niin sen pitää futisseurassa ollakin. Moni asia on liikahtanut kevään aikana eteenpäin, mutta paljon on vielä tehtävää ja aina löytyy kehitettävää.

Kevään aikana toiminnanjohtajamme Hilu on vahvistanut viestintäpanoksia eri kanavissa sekä kiertänyt kesätyöntekijämme Miikan kanssa päiväkoteja, joista toivottavasti löytyy uusia futaajia. Kaikissa ikäluokissa on aina tilaa uusille pelaajille. Kevään aikana olemme päässeet myös tunnustamaan väriä entistä paremmin, kun valikoimaan on tullut uusia fanituotteita ja niitä voi nykyisin tilata suoraan webbisivujen kautta. Sivustolta löytyy nykyisin tietoa myös pelaajakehityksestä TuPSissa. Kannattaa ehdottomasti tutustua. Joukkueille on myös järjestetty entistä enemmän valmentajakoulutuksia ja seuran talvella valmistunutta valmennuslinjausta on otettu käyttöön asteittain ikäluokissa.

Lomien lähestyessä on hyvä hetki kiittää päätoimisten lisäksi myös meidän upeita vapaaehtoisia, jotka käyttävät merkittävän osan vapaa-ajastaan seuramme pelaajien eteen. Ilman vapaaehtoisia meillä ei olisi mahdollisuutta pyörittää lähes 600 pelaajan seuraa. Rentouttavaa ja sopivasti jalkapallokasta kesää kaikille!

 

Reetta Peltonen
TuPSin puheenjohtaja
reetta.peltonen@gmail.com

puh. 040 723 8075