TuPS, KP-75 ja KJT solmineet yhteistyösopimuksen

2.9.2013

Jalkapalloseurat TuPS ja KP-75 sekä jääkiekkoseura KJT ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jolla sovitaan lasten jalkapallon ja jääkiekon harrastamisen yhteensovittamisen pääperiaatteet.

Sopimuksen tavoitteena on korostaa sitä, että lasten liikuntaharrastuksessa tärkeintä on omista lähtökohdista mukana oleminen, vapaaehtoinen osallistuminen ja monipuolisuus. Avainsanoja ovat ryhmässä viihtyminen ja tekemisestä nauttiminen. Sopijapuolten tavoitteena on tarjota jokaiselle jalkapallosta ja jääkiekosta kiinnostuneelle lapselle mahdollisuus harrastaa valitsemiaan lajeja itselleen sopivalla tasolla ja tavalla sekä tarjota edellytykset harrastamisen jatkumiselle kummassakin lajissa hänen omilla ehdoillaan. Päätös ja vastuu harrastamisen laajuudesta ja mukana olemisen aktiivisuudesta kuuluu vain lapselle sekä hänen huoltajilleen. Ohjaajien ja valmentajien tehtävä ei ole painostaa ketään valitsemaan edustamansa laji.

Jalkapallon ja jääkiekon päätoimintakaudet painottuvat eri aikoihin siten, että jalkapallon päätoimintakausi on huhtikuun alusta syyskuun loppuun ja jääkiekossa puolestaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Sopimuksen mukaan mm. harjoitusvuorojen suunnittelussa pienten (kerran tai kaksi viikossa harjoittelevien) samanikäisten jalkapallo- ja jääkiekkoryhmien harjoitukset pyritään seuroissa yhteistyöllä sijoittamaan siten, että molempia lajeja harrastavilla on halutessaan mahdollisuus osallistua harjoitteluun, normaalein poissaoloilmoituksin. Toisen lajin harjoituksiin osallistuminen lajin päätoimintakaudella ja tästä syytä ilmoitettu poissaolo ei saa aiheuttaa seurojen tai joukkueiden taholta lapselle haittaa lajin jatkamisen osalta  - sanktioista puhumattakaan, vaan harrastaminen on mahdollista molemmissa lajeissa lapsen voimien mukaan.

 

Sopimus on voimassa 1.10.2013 - 1.10.2016.