Mikä on OPEL-liiga?
OPEL-liiga on Keski-Uudenmaan oma Leikkimaailman poikien ja tyttöjen jalkapallosarja. Leikkimaailmaan kuuluvat pojat ja tytöt 6-11 vuotta. Sarjassa pelataan kevät- ja syyskierrokset (12-14 ottelua) sekä syksyllä sarjan huipentumana Opel-liigan turnaus (3-6 ottelua ikäluokasta riippuen).

Liiga on alueellinen sarja, jonka maantieteellisinä rajoina voidaan pitää kehää, jonka muodostavat 55-tie, 25-tie, 1311-tie sekä Pohjois-Vantaa. Liigan voivat osallistua joukkueet tämän alueen sisältä tai rajan välittömästä läheisyydestä. Näin ottelumatkojen pituus pysyy erittäin kohtuullisena.
Rajoissa voidaan tehdä poikkeuksia vain kilpasarjojen osalta.

Kuka OPEL-liigan järjestää?
Kolme seuraa, Järvenpään Palloseura, Tuusulan Palloseura ja Keravan Pallo -75 yhteisesti koordinoivat Opel-liigan toimintaa. Opel-liigan operatiivisesta toiminnata vastaa Liigapäällikkö, jonka vastuulla on sarjan käynnistäminen ja perustehtävien, kuten tiedottamisen, ilmoittautumisten hoitaminen, sekä otteluohjelmien laatiminen. Myös Opel-liigan turnausjärjestelyt ovat liigapäällikön vastuulla.

Miksi OPEL-liigaa pelataan?
Jalkapallon perusolemus on pelaaminen ja pelejä pitää järjestää. Keski-Uudellamaalla on haluttu pelata omaa sarjaa, jotta vältytään pitkiltä Uudenmaan piirin alueen pelimatkoilta. Uudenmaan piirin peleissä, joka on toinen vaihtoehto Opel-liigalle, joudutaan useinkin kulkemaan pitkiä pelimatkoja laidasta laitaan uuttamaata.

Pelaajakoulutus on tärkeää myös suomalaisen huippufutiksen kehittämisen kannalta.
Opel-liigan tarkoitus on luoda tasaisia otteluita, jotka kehittävät pelaajia parhaalla tavalla eteenpäin.

Mitä osallistuminen maksaa ja mihin rahat käytetään?
OPEL-liigan osallistumismaksu on 180 € / joukkue. Osallistumismaksu menee Opel-liigalle, josta ne ohjataan hallinnoivien seurojen käyttöön. Tästä maksusta katetaan diplomit, mitalit, Opel-liigan turnauksien kenttävuorot ja pelinohjaajat, sekä mahdollisesti muita sarjan pyörittämiseen liittyviä kuluja. Nykypäivänä liigan pyörittäminen vaatii tekijöiltä suurta työpanosta. Lisäksi yleinen mielipide on, että lopputurnaukset tulee järjestää nurmikentillä (käytännössä maksullisilla tekonurmikentillä).

Mistä nimi OPEL-liiga?
Keski-Uudenmaan sarjalla on ollut useina vuosina sponsori. Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään järvenpääläisen Mäkelän Auton ja Suomen Opelin kanssa. Mäkelän Auto pitää nuorten lasten liikunnan tukemista tärkeänä, ja haluaa näin tukea liigan toimintaa. Vastineeksi järjestäjät käyttävät Mäkelän Auton haluamaa nimeä, OPEL-liiga, sarjassaan. Sponsorirahat jaetaan kolmen järjestäjäseuran kesken tasan, ja ne menevät sarjan ylläpitokuluihin (mm. nettisivut, henkilöstön palkat jne.).