Seurayhteistyö

Tuusulan Palloseurassa perustetaan joka vuosi uusi tyttö- ja poikaikäluokka sinä vuonna 5 täyttäville. Joukkueet jatkavat toimintaa TuPSin riveissä 11 vuotiaaksi asti. Vuosien saatossa olemme huomanneet, että tuossa vaiheessa on hyvä ikä yhdistää voimat naapuriseurojen kanssa, jotta voimme tarjota jokaiselle pelipaikan omalla tasollaan.


YJ eli yhteisjoukkue KP-75:n kanssa

Yhteisjoukkuetoiminnan on tavoitteena taata mahdollisimman monen haaste- ja harrastepelaajan harrastuksen jatkuminen itselle sopivalla tasolla sekä harrastajamäärien kasvu yj-ikäluokissa.

TuPS  ja KP-75 ovat jo vuosien ajan perustaneet yhteisjoukkueen (yj) vuosittain poikapuolella Dn-ikäluokasta alkaen, kun osa pelaajista on siirtynyt Pallokerho Keski-Uusimaahan. Tyttöpuolellakin on ollut yhteisjoukkueita, mutta epäsäännöllisemmin ikäluokkien kokojen suuremman vaihtelun vuoksi. Toiminnasta on erittäin hyviä kokemuksia ja olemme voineet tarjota alueella laadukasta toimintaa niin pitkään kuin pelaajilla riittää intoa. Molemmat seurat haluavat varmistaa laadukkaan yj-toiminnan ja kehittää sitä edelleen. Kehittämisestä vastaa Jukka Kuusonen, joka toimii seurojen yhteisenä yj-koordinaattorina. 

Tyttöfutis on voimakkaassa kasvussa ja tavoitteena on jatkossa tarjota joka ikäluokassa myös tytöille yhteisjoukkue Dn-ikäluokasta alkaen. 

Hyvät kokemukset yj-toiminnasta useamman vuoden ajalta kannustavat seuroja tiiviimpään yhteistyöhön, jossa haaste- ja harrastetason pelaajille tarjotaan hyvät mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa mahdollisimman pitkään ja lähiseudulla. Yj-toiminnalla on saatu hillittyä teini-iän lopetusaaltoa ja yj-ikäluokkien toimintaan on uusienkin pelaajien helppo tulla mukaan.  


Kilpapolku PKKU:ssa

Pallokerho Keski-Uusimaa on perustettu vuonna 2005. Seura toimii Keski-Uudenmaan alueen kilpajalkapalloon keskittyvänä seurana.  Seura perustettiin aikanaan Keravan Pallo -75:n, Tuusulan Palloseuran ja Järvenpään Palloseuran yhteisenä hankkeena. Sittemmin PKKU:n kasvattajaseuroina ovat jatkaneet TuPS ja KP-75.

Yhteistyö tarjoaa kilpapolun D12-ikäluokasta B-ikäluokkaan sekä tytöille että pojille. 

Seurana TuPS voi tarjota kaikille pelaajilleen kunkin taitoihin ja motivaatioon sopivan pelaajapolun aina aikuisikään asti: Yhteistyö PKKU:n kanssa mahdollistaa kilpatason pelaajille harrastamisen Keski-Uudenmaan alueella. 

Yhteistyösopimuksessa painotetaan tiivistä yhteistyötä valmennuksessa sekä pelaajien siirtymävaiheissa YJ- ja PKKU-joukkueiden välillä. Lisäksi kiinnitetään huomiota valmennuksen kokonaisvaltaiseen laadukkuuteen koko pelaajapolun ajan. PKKU:n toiminnasta lisää heidän sivuillaan www.pkku.fi