TuPS yhdessä UEFAn ja Disneyn kanssa kannustamaan tyttöjä jalkapallon pariin

Mikä on UEFA Playmakers?

Seuramme on valittu mukaan toteuttamaan 5-8 -vuotiaille tytöille suunnattua UEFA Playmakers -ohjelmaa. UEFA Playmakers -ohjelman kautta TuPS haluaa tarjota nuorille tytöille matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua jalkapalloon harrastuksena. Parhaimmillaan ohjelmaan osallistuminen on alku koko elämän kestävälle harrastukselle, jossa on mahdollisuus kehittyä ja oppia ja joka antaa tytöille rohkeutta ja itsevarmuutta! 

UEFA Playmakers on 8-10 kerran harjoituskokonaisuus, jossa ryhmä kokoontuu Playmakers-harjoituksiin 1-2 kertaa viikossa.  Harjoituksissa opetellaan liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja sekä tietysti jalkapallon saloja lapsille tutun Frozenin hahmojen maailmassa.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Playmakers-toiminta on suunnattu 5-8 -vuotiaille tytöille, jotka eivät ole vielä mukana jalkapallotoiminnassa. Toimintaan osallistuminen ei vaadi mitään aiempaa liikunta- tai jalkapallotaustaa.

Miten ohjelman sisältö eroaa normaalista jalkapallotoiminnasta?

Playmakers-harjoituskokonaisuus rakentuu Frozen 2-elokuvan ympärille. Kullakin harjoituskerralla käydään läpi elokuvan yksi kohtaus yhdistäen perinteistä tarinankerrontaa sekä toiminnallisuutta. Harjoituksissa luetaan pätkä tarinaa, ja harjoituskerran liikuntatehtävät ja jalkapalloharjoitteet liittyvät aina luettuun tarinan osaan. 

Liikunnallisten tehtävien ohella jokaisella kerralla harjoitellaan myös sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista, tunteiden säätelyä ja vahvistetaan lasten itsetuntoa. Iloitsemme sekä omista että kaverin onnistumisista, kannustamme kaveria ja jokainen lapsi voi osallistua toimintaan omalla tasollaan.

Mitä toiminta maksaa?

Toiminta on täysin ilmaista ensimmäisen jakson ajan. Keväällä ja syksyllä järjestetään omat jaksonsa, ja kumpikin jakso sisältää 8-10 harjoituskertaa, yksi harjoituskerta kestää 45-60 minuuttia.

Milloin toiminta alkaa? Miten pääsee mukaan?

Kevään toimintajakso on näillä näkymin 5.5.-23.6. eli toiminta alkaa toukokuun alussa viikolla 18 ja se kestää juhannusviikolle 25. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 17-18 joko Tuusulan tekonurmella tai kuplahallissa, paikka ilmoitetaan myöhemmin tai se voi myös vaihdella.

Toimintaa saattaa rajoittaa kuitenkin koronan tuomat rajoitukset, ja mikäli näin käy, toiminnan aloitusta saatetaan siirtää. Ilmoittautuminen on avattu 29.3. ja mukaan mahtuu rajattu määrä ilmoittautuneita.

Kuulostaisiko kivalta lähteä Elsan ja Annan mukaan seikkailulle jalkapallomaailmaan? Klikkaa lapsesi mukaan alla olevasta ilmoittautumisesta.