Tero Velakoski TuPSin valmennuspäälliköksi

13.12.2021

Tero Velakoski on valittu Tuusulan Palloseuran valmennuspäälliköksi 1.1.2022 alkaen. Tero on Tuusulan ja TuPSin kasvatti ja ollut mukana jalkapallon parissa 25 vuotta, ensin vihreässä paidassa kentällä ja myöhemmin myös valmennustehtävissä. Valmennustehtävät Tero aloitti nuoruusvuosina TuPSin jalkapalloleiriltä ja maalivahtivalmennustehtävistä. Myöhemmin Tero on valmentanut poika- ja tyttöjunioreita ja mm. toiminut vastuuvalmentajan tehtävissä FC Vaajakoskessa sekä TuPSin ja KP-75:n yhteisjoukkueissa. Pelaamistakaan Tero ei ole jättänyt kokonaan. Viime vuodet hän on vartioinut kolmosessa pelaavan TuPSin miesten joukkueen maalia.

Tero odottaa innolla alkavaa vuotta ja uutta tehtävää: ”On hienoa päästä mukaan tukemaan ja kehittämään juniorivalmennusta TuPSissa yhdessä muiden työntekijöiden ja joukkueiden valmennustiimien kanssa.”  Velakoski korostaa, että jalkapallo on joukkuepeli eikä valmennustoiminnan kehittäminenkään ole yhden henkilön show.  ”Joukkueen ja seuran valmennustoiminnan kehittämisessä on toimijoita erilaisissa rooleissa. Jokaisen näkemystä ja panosta tarvitaan yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.”

Myös seuran puheenjohtaja Sami Varonen on tyytyväinen rekrytointiin: ”Teron ajatukset valmennuspäällikön roolista joukkueiden valmennustoiminnan tukena sekä valmennustoiminnan kehittämisestä kävivät erittäin hyvin yksiin seuran linjan ja tavoitteiden kanssa. Teron nimitys on merkittävä panostus keskeisen strategisen painopisteemme juniorijoukkueiden valmennustoiminnan tukemiseen ja odotamme näkevämme positiivisia vaikutuksia joukkueiden valmennustoiminnan arjessa jo heti kevään aikana.”