TuPS vahvistaa juniorien valmennusta ja pelaajakehitystä

29.12.2022

Tuusulan Palloseura lisää vuodenvaihteessa merkittävän panoksen junioreiden valmennus- ja pelaajakehitystoimintaan. Seuran palveluksessa aloittaa tammikuun alusta kaksi uutta junioripäällikköä, Pasi Koivunen ja Henri Koivunen. Junioripäälliköiden päätehtävä on tukea TuPSin junioripelaajien kehitystä ja valmennustoimintaa joukkueiden arjessa sekä seuran järjestämissä tapahtumissa.

Henrillä ja Pasilla on pitkä ja monipuolinen kokemus juniorivalmennuksesta ja pelaajakehityksestä. Molemmat ovat valmennusurallaan valmentaneet ja kehittäneet pelaajia niin tyttö- kuin poikajoukkueissa. Pasi ja Henri odottavat uusia tehtäviä ja yhteistyötä seuran toimijoiden kanssa innolla:  ”Juniorivalmennus joukkuelajeissa perustuu vahvasti vapaaehtoisvalmentajien arvokkaaseen työhön joukkueissa. On hienoa päästä yhdessä joukkueiden kanssa tukemaan pelaajien matkaa kohti jalkapallounelmaansa, olipa tähtäin sitten ammattilaiskentillä tai elinikäisessä jalkapalloharrastuksessa.

Ensi tehtävänään junioripäällikköinä Koivuset lähtevät tutustumaan ja tekemään itseään tutuiksi joukkueiden toimijoiden ja pelaajien pariin joukkueiden arkeen. Myöhemmin valmennustoiminnan ja pelaajakehityksen tukemisen vastuita tullaan valmennuspäällikkö Tero Velakosken johdolla jakamaan junioripäälliköiden ja valmennuspäällikön kesken ikäluokittain. ”Meillä on koossa hyvä tiimi, jossa
kokemuksemme valmentamisesta erilaisissa ympäristöissä täydentävät hyvin toisiaan.”, Velakoski kertoo. Uudet junioripäälliköt tuovat seuraan laajaa kokemusta myös tyttöjen ja tyttöjoukkueiden valmennuksesta, mistä Velakoski näkee koko seurayhteisölle hyötyjä: ”Junioripäälliköiden kanssa pystymme aiempaa paremmin tukemaan kaikkien erilaisilla valmiuksilla olevien pelaajien valmentamista ikäluokassa ja myös tukemaan ikäluokan tyttö- ja poikapelaajien valmennusta ja pelaajakehitystä entistä yksilöllisemmin ja
tasapuolisemmin.

Vuodenvaihteen jälkeen TuPSissa on neljä työntekijää, joista valmennuspäällikkö ja junioripäälliköt keskittyvät junioreiden valmennus- ja pelaajakehitystoimintaan. Heidän lisäkseen seurasihteeri Tanja Kitinoja vastaa seurahallinnon tehtävistä ja toimii joukkueiden toimihenkilöiden tukena joukkueiden hallinnoinnissa.

Lisätietoja junioripäälliköistä:

Henri Koivunen

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Henrillä on pitkä pelaajatausta kilpatason jalkapalloilijana, jääkiekkoilijana ja salibandykentillä. Jalkapallovalmennuksen hän aloitti Malmin Palloseurassa, jossa hän valmensi poikien C- ja B- juniorijoukkueita vuosina 2002-2008. Henrillä on monivuotinen kokemus myös muiden palloilulajien valmennuksesta. Vuosina 2009-2010 Henri valmensi B- ja C-juniorien salibandyjoukkueita SB Vantaassa ja vuosina 2012-2015 hän toimi seuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Lisäksi hän on valmentanut junioreita myös jääkiekkokaukalossa mm. KJT:ssä ja Karhu-Kissoissa. Vuonna 2014 Henri palasi jalkapallovalmennuksen pariin ja valmensi vuosina 2014-2016 HJK:n aloittavia ikäluokkia ja vuosina 2018-2022 TiPSin vuosina 2010-2013 syntyneiden tyttöjen joukkueita. Vuodesta 2021 alkaen Henri on toiminut TuPSin P15-joukkueen vastuuvalmentajana.


Pasi Koivunen

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Pasi on toisen polven TuPSilainen ja tuli seuran toimintaan mukaan junioripelaajana vuonna 1982. Valmentajauran hän aloitti vuonna 1989 TuPSin Riihikallion kyläsarjajoukkueista. Kyläsarjajoukkueiden jälkeen Pasi valmensi vuodet 1995-2009 TuPSissa 1985-, 1991- ja 1994-1995 syntyneiden tyttöjen joukkueita ja mm. johdatti vuonna 1991 syntyneet tytöt Suomen mestareiksi. Vuodet 2009-2015 Pasi
valmensi useita tyttöjoukkueita HJK:ssa. Vuosina 2017-2021 hän valmensi vuonna 2006 syntyneiden poikien KP-75:n ja TuPSin yhteisjoukkuetta ja tällä hetkellä Pasi valmentaa KP-75:n TuPSin ja PKKU:n vuonna 2010-2011 syntyneiden tyttöjen yhteisjoukkuetta.