MyClub-ohjeet/ Joukkueen säännöt

 

TuPS P05 MyClub-ohjeet

 

Pelitapahtumat:

MyClub:iin pelaajat tullaan nimeämään kaikkiin tapahtumiin erikseen valmenuksen toimesta. Ns. Kiinteitä peliryhmiä ei siis enään ole, vaan pelaajista muodostetaan joukkueet aina tapahtuman mukaan (taso, pelitapa esim. 8v8, otteluiden pituus/määrä ym.). Pelaajan (vanhempien) tehtäväksi jää seurata tapahtumia ja ilmoittaa ainoastaan estymiset siirtämällä pelaaja OUT. Valmennus nimeää tarvittaessa uusia pelaajia estyneiden tilalle. 
Nimeämiset pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti aina tapahtuman varmistumisen jälkeen. Mikäli estyminen tapahtumaan tulee alle 1 vrk:n sisällä, niin ilmoitus aina suoraan valmentajalle (txt tai mail).

Pelitapahtumiin paikalle aina 45 min. ennen ensimmäistä peliä!

 

Tups P05 - säännöt

 

Pojille:

- Harjoituksissa/peleissä ei pelleillä, riehuta tai häiritä muita pelaajia, vaan kuunnellaan valmentajia ja joukkueen muita toimihenkilöitä. Ketään ei tönitä/ potkita/ nimitellä eikä tahallaan vahingoiteta. Kaikille annetaan harjoittelurauha. :Jos ei kuuntele/noudata ohjeita, valmentaja määrää pelaajan jäähylle kentän laidalle.

- Peleissä kunnioitetaan vastustajia ja hyväksytään mukisematta pelinohjaajien/ tuomareitten ratkaisut: Kannustetaan omia pelikavereita  "Reilun Pelin"-hengessä

- Harjoituksiin ja peleihin saavutaan ajoissa asianmukaisesti varustautuneena. Ellei erikseen toisin sovita, saavutaan harjoituksiin 10 min ennen harjoitusten alkua ja pelitapahtumiin 45 min ennen ensimmäistä peliä. : Pidämme hyvää huolta omista varusteista

- Turnauksiin emme ota evääksi makeisia ja virvoitusjuomia: Syömme terveellisesti, säännölliset ruoka-ajat

- Harjoituksiin ja peleihin ei tulla kipeänä / liian väsyneenä: Lepoa ja riittävästi unta

- Liikumme monipuolisesti myös vapaa-ajalla

 

Vanhempien ja joukkueen välille: (päivitetty vanhempainillassa 4/2015)

 

- Tavoitteenamme on liikkumisen ilo ja liikunnalliseen elämäntapaan kannustaminen sekä hyvä yhteishenki sekä poikien että aikuisten kesken.

- Kannustamme kaikkia pelaajia hyvässä hengessä ja pidättäydymme kielteisistä kommenteista. Emme käyttäydy sopimattomasti harjoitus - ja pelitapahtumissa (ei kiroilua, päihteettömyys). Valmentajien vastuulla on ohjata pelejä ja harjoitusten kulkua. Vanhemmat eivät sekaannu harjoituksiin tai kentällä tapahtuviin asioihin, vasta valmentajan/joukkueenjohdon sitä pyytäessä.

- Vanhemmat osallistuvat seuran toimintaan kukin mahdollisuutensa mukaan kannustaen, kyydittäen, kustantaen tai joukkueen vastuutehtävissä. Mitä enemmän kaikki panostavat joukkueen toimintaan, sitä enemmän niin pelaajat kuin vanhemmatkin hyötyvät siitä. Näin työn määrä jakaantuu tasapuolisemmin.

- Vanhemmilla on velvollisuus seurata nettisivuja säännöllisesti; tutustukaa nettisivujen sisältöön ja ottakaa tavaksi käydä siellä säännöllisesti. Nettisivuilta löytyy yleinen info ja Nimenhuudossa kaikki harjoitteluun ja pelaamiseen liittyvä. Jos kaipaat jotain tietoa, ota yhteyttä joukkueenjohtajaan!

- Sitoudumme hoitamaan maksut ja ajoissa sovittuina päivinä. 

- Harjoituksiin tullessa odotamme oman joukkueen vuoron alkamista. Pelaajat ovat vanhempien/huoltajan vastuulla siihen asti, kunnes joukkueen vuoro alkaa! Pelitapahtumissa jokainen huolehtii omasta jälkikasvustaan tai annetaan vastuu jollekin toiselle vanhemmalle, jos ei itse pääse paikalle. Vanhemmat seuraavat harjoituksia/pelejä kentän toisella laidalla. Kuplahallissa harjoituksia voi seurata kahvion puolella. Näin turvaamme harjoittelurauhan niin pelaajille kuin valmentajillekin.

- Jos kentällä ei osata käyttäytyä, pelaaja voidaan ohjata pois kentältä rauhoittumaan, ns. jäähylle. Kaikki jäähyyn johtaneet syyt keskustellaan välittömästi pelaajan kanssa ja asiasta kerrotaan (valmentaja tai joukkueenjohtaja) heti myös pelaajan vanhemmalle. Vanhemmilla on velvollisuus kertoa lapsille joukkueen säännöt ja keskustella niistä säännöllisesti myös kotona. Jos em. keinot eivät auta, voidaan pelaaja jättää nimeämättä peliin. 

- Kaikki pelaajat saavat tasaisesti peliaikaa kauden aikana, mikäli osallistuvat tarjolla oleviin pelitapahtumiin ja turnauksiin. Kaikki harjoittelevat ja pelaavat oman taitotasonsa mukaisesti.

- Harjoituksiin ja peleihin saavutaan ajoissa asianmukaisesti varustautuneena. Ellei erikseen toisin sovita, saavutaan harjoituksiin 10 min ennen harjoitusten alkua ja pelitapahtumiin 45 min ennen ensimmäistä peliä. Jos myöhästyt, ilmoita valmentajalle. Jos on estynyt tulemaan peliin (esim.sairastuminen), siitä on ilmoitettava joukkueen valmentajalle tekstiviestillä. Mikäli poissaoloilmoitusta ei ole tullut etukäteen, pelaaja voidaan poistaa jo nimetystä pelitapahtumasta tai häntä ei nimetä seuraavaan pelitapahtumaan.

- Pelaajaa ei kannata tuoda treeneihin liian väsyneenä tai vasten hänen omaa tahtoaan (oman harkinnan mukaan).

- Joukkueen ja seuran toimintaan liittyvä palaute välitetään suoraan joukkueenjohtajalle. Pelaamiseen ja harjoitteluun liittyvistä asioista voi keskustella suoraan vastuuvalmentajan kanssa, kuitenkin niin, ettei harjoitusten/pelien ohjaaminen häiriinny. Toimihenkilöille pyritään turvaamaan työrauha. Epäkohtiin puututaan tarvittaessa.

 

Valmentajien ja joukkueen välille (2/2015)

 

-Tasavertaisuus.

Huolehdin siitä, että jokainen sääntöihin sitoutunut pelaaja saa harjoitusta ja peliaikaa tasapuolisesti, mikä edellyttää, että pelaaja käy säännöllisesti harjoituksissa, ei pelkästään peleissä ja turnauksissa.

-Erilaisuuden hyväksyminen.

Osallistuminen ja yrittäminen on tärkeintä. Jokainen pelaaja on arvokas joukkueen jäsen.

-Ohjaustapa.

Pelaajien ohjaaminen tapahtuu kannustamalla, kehumalla ja kiittämällä. Käytän auktoriteettiani, en sanktioita. Valmentajana minulla on velvollisuus korjata virheelliset suoritukset sekä opastaa pelaajia oikeisiin suorituksiin. Tarvittaessa minulla on myös velvollisuus ohjata pelaaja rauhoittumaan.

-Kielenkäyttö ja käyttäytyminen.

Muistan asiallisen kielenkäytön ja käyttäytymisen harjoituksissa ja pelejä ohjatessani. En arvostele asiattomasti pelaajia, muita valmentajia, joukkueen toimihenkilöitä tai seuran työntekijöitä.

-Lapsilähtöisyys.

Suunnittelen harjoitukset lapsia varten ja lasten lähtökohdat huomioiden. Aina kyseessä olevan ikäkauden/peliryhmän valmennus tavoitteiden mukaisesti.

-Liikunnanilo.

Huolehdin harjoitusten monipuolisuudesta, leikinomaisuudesta, innostavuudesta ja rohkaisen pelaajia yrittämään uudestaan.

-Sääntöihin sitoutuminen.

Sitoudun noudattamaan sekä valmentajien että vanhempien sääntöjä. Toimin avoimessa yhteistyössä kaikkien kanssa. Otan vastaan kaikenlaista palautetta.