Tuusulan Palloseura haluaa osaltaan edistää yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia jalkapallon parissa. Tämän myötä seuran pyrkimys on madaltaa tyttöjen kynnystä tulla mukaan sekä toisaalta myös pitää jo mukana olevat pelaajat kentillä. TuPS haluaakin panostaa entistä enemmän juuri tyttöjen toimintaan, ja tästä konkreettisena toimenpiteenä seurassa järjestettiin tyttöjen ensimmäinen oma futisviikko 7.-13.5.2018.

Futisviikon tavoitteena oli kerätä lajille näkyvyyttä ja kertoa tuusulalaisille tytöille ja heidän vanhemmilleen, kuinka hyvin jalkapallo sopii harrastuksena niin pojille kuin tytöillekin.

Viikon aikana kaikkien tyttöjen joukkueiden harjoitukset olivat avoimia uusille kokeilijoille, ja uusia harrastajia löysikin tiensä futiksen pariin. Seuran valmentajat Anu ja Tom vierailivat Mikkolan, Riihikallion ja Hyökkälän kouluilla vetämässä futistunteja eskari-ikäisistä kolmasluokkalaisiin. Seura luovutti koulujen käyttöön myös palloja lasten iloksi.

Viikon keskelle osui helatorstaina vietetty koko seuran Unelmien liikuntapäivä, jonka aikana tekonurmella pystyi tutustumaan futiksen lisäksi muihin tuusulalaisiin urheiluseuroihin ja niiden toimintaan. Perjantai oli nimetty "Pelaajien perjantaiksi", ja tuolloin seuran tyttöpelaajia kannustettiin tunnustamaan TuPSin vihreää pukeutumalla pelipaitoihin kouluun. Kivasti vihreitä paitoja kouluilla näkyikin!

Viikon päätti äitienpäivätapahtuma "Kaiken takana on futisäiti" PKKU:n pelin yhteydessä, sekä T08-09 ja T10-11 -ikäluokkien järjestämät perhetapahtumat, joissa joukkueet ottivat mittaa äideistä.