Tekonurmen käyttösäännöt


TUUSULA TEKONURMEN KÄYTTÖOHJEET

Ryhmän ohjaaja on velvollinen tiedottamaan ryhmälleen nämä säännöt ja ohjeet


1. Kenttäalueen käyttöoikeus
 
Kenttäalueen käyttöoikeus on vain virallisesti käyttövuoroja saaneilla urheiluseuroilla, heidän pelaajillaan, valmentajillaan ja huoltajillaan.  Samanaikaisesti kaikki muu harjoittelukäyttö kentällä on kiellettyä.

Silloin kun kentällä ei ole käyttövuoron mukaista käyttöä kenttä on vapaasti käytettävissä jalkapallon pelaamiseen tai harjoitteluun.

Kentän pakkasraja on -15 astetta.

2. Saapuminen ja autojen pysäköinti

Autojen pysäköinti on Urheilukeskuksen paikoitusalueilla.

3. Pukeutumistilat ja kulku niihin

Urheilukeskuksessa on jalkapalloilijoille tarjolla viisi pukeutumistilaa joissa wc:t. Pukuhuoneisiin pääsee tekonurmen puoleisen jäähallin ja yu-kentän välistä, pukuhuonerakennus on nurmikentän vieressä. 

Tuusula Tekourmi Oy ei vastaa pukutiloihin tai kenttäalueelle jätetyistä varusteista ja omaisuudesta!

4. Kenttäalueen käyttö

Yleisön ja vuoroaan odottavien pelaajien on oltava tekonurmialueen ulkopuolella. Kentän käyttövuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaan. Vuoronsa lopettavan joukkueen on poistuttava kenttäalueelta ripeästi ja vuoroaan aloittava ryhmä saa mennä kenttäalueelle vasta oman vuoronsa alettua.

5. Kentän harjoitusvälineet

Kentän käyttäjille varatut harjoitusvälineet on palautettava paikoilleen vuoron päätyttyä. Mikäli maaleja on harjoituksen aikana siirretty, on ne myös palautettava samaan paikkaan,  jossa ne olivat harjoituksen alkaessa. Maali- ja palloverkoissa roikkuminen ja kiipeily on kielletty. Maalien kaatuminen voi aiheuttaa vakavan tapaturman.

Maalit tulee olla harjoituksissa "pyörien päällä" eli vain peleissä pyörät nostetaan ylös. Maalien pyörät tulee pelien jälkeen kääntää alas niin että maali on pyörillä.

6. Käyttäytyminen kentällä

Pelialustan rikkoutumisen estämiseksi irtonappulajalkapallokenkien käyttö (metallinappulat) on kielletty. Särkyvien esineiden (esim. lasipullot), mopojen, polkupyörien tai muiden ajoneuvojen vienti kentälle on kielletty. Samoin koirien ja muiden lemmikkieläimien päästäminen kentälle on kielletty. Sukkateipit ja muut irtoroskat on laitettava niille varattuihin roska-astioihin. Turnauksen jälkeisestä siivouksesta huolehtii turnauksen järjestäjä

Tupakointi ja nuuskan käyttö kenttäalueella (aidan sisäpuolella) on ehdottomasti kielletty.

Purukumin syönti on kiellettyä kenttäalueella (purukumi voidaan poistaa kentästä vain leikkaamalla tekonurmesta palanen pois). 

Kenttäalue on päihteetön alue ja kaikenlaisten alkoholijuomien tuonti kenttäalueelle (aitojen sisäpuoli) on ehdottomasti kiellettyä!  

7. Kentän hoito

Tekonurmikentän hoidosta vastaa tekonurmiyhtiö yhteistyössä Tuusulan kunnan liikuntaviraston liikuntapaikkojenhoitajien kanssa. Heidän antamiaan ohjeita kentän käyttöön liittyen on ehdottomasti noudatettava. Heidän vastuullaan on ilmoittaa Tuusula Tekonurmi Oy:lle mm. mahdollinen kentän sulkemispäätös sääolosuhteista johtuen. Tuusula Tekonurmi Oy tiedottaa vuokralaisia asiasta.

Yhteyshenkilö kenttään liittyvissä asioissa on Jarmo Kumpulainen jarmo@tups.fi

8. Käyttöohjeiden rikkominen

Mikäli käyttövuoron saanut seura ei noudata annettuja ohjeita tai aiheuttaa tahallisesti vahinkoa kentällä, voidaan käyttövuoro peruuttaa joko tilapäisesti tai kokonaan. Vahingonaiheuttaja on korvausvelvollinen.

Vuokralle ottajan (joukkuuen) vastuuhenkilö vastaa siitä että niin pelaajat, toimihenkilöt kuin katsojatkin noudattavat sääntöjä. Myös mahdollinen lisäsiivous veloitetaan vuokraajalta.

9. Tekonurmen omistus, käyttövuorojen jako sekä laskutus

Tekonurmen omistaa Tuusula Tekonurmi Oy. Kentän toimintaa seuraa ja valvoo Tuusulan Tekonurmi Oy:n lisäksi Tuusulan liikuntapalvelun organisaatio. Tuusula Tekonurmi Oy:n hallitus viime kädessä vahvistaa kulloisenkin toimintakauden käyttövuorot ja perii niistä myös vahvistamansa käyttömaksut.  Tältä osin edellytämme seuroilta hyvää taloudenhoitoa syntyvien käyttömaksuvelvoitteiden ajallaan hoitamiseksi.


Noudattamalla laadittuja ohjeita ja kunnioittamalla uutta toimintaympäristöämme pidämme sen parempana ja pidempään toimintakuntoisena.

Onnistuneita harjoitteita ja elämyksiä peleissä Tuusulan tekonurmella!


Tuusula Tekonurmi Oy
Jarmo Kumpulainen